Skip to content

21-во Ротарианско плаване с каяци в подкрепа на кауза – изграждане на сензорна стая в ДГ “Русалка”

21-во Ротарианско плаване с каяци в подкрепа на кауза – изграждане на сензорна стая в ДГ “Русалка”

Ротарианци плаваха с каяци в подкрепа на кауза – изграждане на сензорна стая в Детска градина „Русалка” в гр. Русе
Водите на река Янтра бяха сравнително високи и прогнозата за времето не особено добра, но това не спря участниците в 21-вото плаване с каяци, организирано от Ротари клуб „Русе – Дунав”. Те изминаха впечатляващите 30 километра по вода, в рамките на два дни. Любителите на водния спорт бяха обединени от желанието си да подкрепят каузата на клуба за изграждане на сензорна стая в Детска градина „Русалка” в Русе. Проект на РК „Русе – Дунав”, който се изпълнява с подкрепата на Фондация Ротари и в партньорство с РК Русе.
Участниците в гребния поход имаха възможността да се насладят на красивите гледки от надвиснали над водата скали и природните образувания в тях, както и на многобройните водолюбиви птици, прелитащи над Янтра. Предизвикателство пред каякарите се оказаха многобройните бързеи, образуващи се под мостовете, но опитните водачи от клуба за пътешествия „Бяла звезда”, успяха с напътствията си да преведат всички лодки през пенливата и бурна вода.
В плаването се включиха и представители на РК Димитровград и РК Габрово. По традиция в края на събитието, президентът на Ротари клуб „Русе – Дунав” Андрей Димитров връчи Преходната купа на Дистрикт Гуверньора. Получи я представителят на РК Габрово Любомир Борисов, с обещанието идната година отново да се включи в плаването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *