Skip to content

Повече от 2500 лв събрахме за изграждането на сензорна стая в Детска градина „Русалка”, по време на традиционния Празник на виното

Повече от 2500 лв събрахме за изграждането на сензорна стая в Детска градина „Русалка”, по време на традиционния Празник на виното

В навечерието на Трифон Зарезан, ротарианците от клуб „Русе – Дунав” участвахме в надпревара за най-добро домашно вино. Събитието имаше кауза да се наберат средства за изграждането на сензорна стая в Детска градина „Русалка”.

В подкрепа на инициативата за превенция, подобряване и опазване на детското здраве, отбелязването на Трифон Зарезан уважиха десетки гости, ротарианци от клуб „Русе” и от побратимения ни клуб „Данубиус” – Гюргево.

Част от събраните близо 2500 лв ще се използват за закупуване на необходимото оборудване за сензорна стая в Детска градина „Русалка”, един проект на клуба, който е подкрепен и от фондация „Ротари”. Сензорните зали допринасят за рехабилитацията на деца в ранна възраст с нарушения в опорно-двигателния апарат (церебрална парализа), речта, зрението, слуха, двигателните умения или имат забавено психоемоционално развитие. Заниманията в сензорните зали облекчават стреса, коригират емоционалното състояние и имат положителен ефект върху развитието на децата.

Майсторите на напитките, събрали най-много точки от гостите, получиха грамоти, а за цар на лозата бе избран ротарианецът Димитър Великов.

Присъстващите наддаваха и в търгове за вкусно печено прасенце, тематична торта и червено вино предоставено от винарска изба „Райнов”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *