Skip to content

Дарение на устройства за пречистване на въздуха в ДГ „Снежанка”

Дарение на устройства за пречистване на въздуха в ДГ „Снежанка”

Ротари клуб „Русе Дунав” дари устройства за дезинфекция на въздуха на Детска градина „Снежанка” в град Русе. Те бяха закупени и монтирани с финансиране осигурено по проект „Подобряване на здравната инфраструктура на ДГ „Снежанка” в гр. Русе и ДГ „Стадиона” в гр. Бяла и осигуряване на условия за занимания на децата на закрито”. Средствата, необходима за осъществяването на проекта  бяха събрани от дарители, чрез инициативи на Ротари клуб „Русе Дунав” и с подкрепата на Фондация „Ротари”, Ротари клуб „Русе” и МБАЛ „Юлия Вревска” – гр. Бяла.

Дарението бе връчено в присъствието на Дистрикт гуверньора на Ротари България Виолина Костова и зам.-кмета на Община Русе Енчо Енчев.

Апаратите за дезинфекция на въздуха са разположени в занималните  и така се осигурява здравословна среда за 380 деца, които посещават детската градина.

Минавайки през устройството въздуха в помещението се пречиства и по този начин се премахват вредни частици, бактерии и най-вече алергени. Апаратурата ще е много полезна през зимните месеци, когато проветряването на стаите е по-трудно и употребата ѝ ще доведе до по-малка заболеваемост сред децата”, обясни Паст президентът на Ротари клуб „Русе  Дунав” д-р Виктор Маргаритов.

Устройствата могат да работят, когато в занималните се намират децата и персонала, като не оказват вредно въздействие върху тях. Те са сертифицирани от Министерството на здравеопазването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *