Skip to content

Подобряване на здравословната среда в две детски градини в русенско

Подобряване на здравословната среда в две детски градини в русенско

Повече от 450 деца от две детски градини вече имат възможност да се обучават и играят в по-здравословна среда. За това допринесе проектът на Ротари клуб „Русе-Дунав”:

„Подобряване на здравната инфраструктура на ДГ „Снежанка” в гр. Русе и ДГ „Стадиона” в гр. Бяла и осигуряване на условия за занимания на децата на закрито, чрез закупуване и монтаж на ултравиолетови съоръжения за пречистване на въздуха”.

Той беше подпомогнат от Фондация Ротари, чрез Дистриктен грант и осъществен в партньорство с Ротари клуб Русе и МБАЛ „Юлия Вревска” в гр. Бяла.

В рамките на проекта осигурихме апарати за пречистване на въздуха, които бяха монтирани във всички занимални в двете детски заведения, като така обезпечихме здравето на децата, работата на педагозите и  спокойствието на родителите.В условията на Ковид-19, това допринесе за подобряване възможностите за занимания в стаите, където децата и техните възпитатели пребивават ежедневно. Устройствата работят с ултравиолетови лъчи, които  унищожават бактерии, вируси  и премахват алергени.

Проектът беше осъществен през периода 2021-2022 г.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: