Skip to content

РОТАРИАНСКО ПЛАВАНЕ С КАЯЦИ ПО РЕКА ЯНТРА

РОТАРИАНСКО ПЛАВАНЕ С КАЯЦИ ПО РЕКА ЯНТРА

РОТАРИАНСКО ПЛАВАНЕ С КАЯЦИ ПО РЕКА ЯНТРА

Ротари клуб „Русе-Дунав” ежегодно организира плаване с каяци по Янтра, в което се включват и наши приятели от клубовете в Дистрикт 2482, както и членове на нашите семейства. Така гребането става чудесен повод да съчетаем ценностите на ротарианството и вълнението от спускането с лодка по водите на реката.

Като ротарианци, всички ние сме отдадени на служба и приятелство, а плаването с каяк е забавен начин за укрепване на тези връзки, докато същевременно се наслаждаваме на красотата на природата.

Плаването, което организираме през месец май, е чудесна възможност да разкажем на нашите гости, какво сме постигнали през годините, какви са целите на нашия Ротари клуб „Русе-Дунав” през настоящата година и това увлича все повече участници, които идват на двудневното събитие не само за да се забавляват, а за да подкрепят и нашите проекти насочени към развитието на децата от региона в областите на културата, образованието и спорта в здравословна среда.

Докато се снимаме пред невероятните гледки, които се разкриват пред нас след всеки завой на Янтра, ние общуваме, забавляваме се, споделяме идеи, обменяме информация, а това създава спомени за цял живот. Каякът е вълнуващ воден спорт, който съчетава адреналин, спокойствие и приключения, носи радост и удовлетворение от свободата, която дава и независимо дали сме опитни или начинаещи, изживяването винаги е незабравимо.

Ротарианското спускане с каяци е повод  да покажем, че ценим природата, да дадем пример, как всеки би могъл да окаже положително влияние в своята общност за опазването на околната среда, което е една от основните зони на фокус в нашата организация.

След плаването и каяци, няма нищо по-добро от вкусна вечеря сред природата, на която по традиция отпразнуваме нашите постижения от изпълнения с приключения и вълнения ден, споделяйки преживяното. Това е и момента, в който се връчва преходната купа на Дистрикт Гуверньора, което увенчава края на събитието с много аплодисменти, усмивки и поводи за веселие!

ВИЖТЕ ОЩЕ: