Skip to content

ДУНАВСКО БАРБЕКЮ

ДУНАВСКО БАРБЕКЮ

Слънцето огрява река Дунав и брега. Димът се издига, и въздухът се изпълва с апетитния аромат на месо, билки, и подправки. Така изглежда традиционното Дунавско барбекю, което ние от Ротари клуб „Русе-Дунав” организираме в началото на всяка есен, а приходите от него се насочват за осъществяване на нашите проекти.

Кулинарната надпревара датира от 2012 г. Отбори от ротарианци, майстори на скарата показват своите кулинарни уменията и се конкурират за титлата „Най-добро барбекю”, а събитието винаги е изпълнено със смях, музика, и дегустация на специалитетите. Някои приятели приготвят  апетитни пържоли, докато други майсторят чевермета, агнешко в трап, вкусно пилешко или зеленчуци на скара.

По традиция всички ястия са добре композирани с домашно приготвени сосове или гарнитури, не липсват и постни гозби и дори супи. Традиционно присъстват приятели от други клубове в Дистрикт 2482, както и представители на нашите побратимени клубове Ротари клуб „Данубиус – Гюргево” и Ротари клуб „Нови Сад – Дунав”.

Докато съдиите от компетентното жури обикалят, тествайки творенията на всеки отбор, слънцето се издига над река Дунав, атмосферата става все по-нажежена, но въпреки съперничество, всички са обединени в общата ни цел, да подкрепят каузите ни за подобряване на възможностите за спорт, обучение и култура, както и подобряването на здравословната среда за децата на Русе.

Всяко издание на нашето Дунавско барбекю обединява нас, ротарианците, нашите семейства и приятели, за един изпълнен със забавления ден, посветен на добрата храна и добрата компания, но истинските победители са винаги децата на Русе, тъй като събитието събира щедрите дарения на присъстващите, насочени към мисията ни да подпомогнем най-малките членове на нашата общност и да им осигурим възможност да се развиват.

Всяка идея и намерение, които водят до подобряването на живота на децата е винаги добро дело, и е основателна причина събитието да бъде посетено, споделят присъствалите на Дунавското барбекю, организирано от Ротари клуб „Русе-Дунав”.

ВИЖТЕ ОЩЕ: