Skip to content

Дунавското барбекю на РК „Русе-Дунав” събра средства за сензорна стая в ДГ „Русалка”. 

Дунавското барбекю на РК „Русе-Дунав” събра средства за сензорна стая в ДГ „Русалка”.

Дунавско барбекю, организирано от Ротари клуб „Русе Дунав” за 10-та поредна година събра средства за каузите на клуба. Този път те ще бъдат  използвани за реализирането на проект „Изграждане на детска сензорна зала в гр.Русе”.

За да подкрепят проекта и набирането на средства за осъществяването му, в кулинарната надпревара се включиха 9 отбора, майстори на скарата и приготвянето на сочно месо, зеленчуци и други вкусотии.

Журито в състав професор Владимир Хвърчилков, Гергана Григорова и Дойна Кодруц отличи дай-добре представилите се в няколко категории. Отборът от Ротари Клуб „Данубиус” – Гюргево спечели призовото място с приготвеното шиле на чеверме. Най-добра презентация показа отборът на Ротари клуб „Русе”. Призът „Най-сочна мръвка” отиде при отбора воден от Дистрикт гуверньора на Ротари България Виолина Костова и представители на Ротари клуб „Русе”.

С призови грамоти бяха отличени и отборите приготвили специална чорба и вегетарианско меню. Грамотата на публиката отиде при тима от Ротари клуб „Русе Дунав” приготвил агнешко месо в трап.

Домакин и основен спонсор на събитието беше ресторант „Рибарска среща” – с.Ряхово. Десетото Международно дунавско барбекю беше подкрепено от община Сливо поле, на чиято територия се проведе тази година, както и от фирми спонсори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *