Skip to content

Приятели от РК „Данубиус” – Гюргево на гости в РК „Русе – Дунав”

Приятели от РК „Данубиус” – Гюргево на гости в РК „Русе – Дунав”

Отново имахме удоволствието да посрещнем нашите приятели от Ротари клуб „Данубиус” – Гюргево, да споделим постигнатото през ротарианската година и да чуем за изпълнените от тях проекти.

Президентът на РК „Русе – Дунав” Андрей Димитров разказа за изграждането на сензорна стая в Детска градина „Русалка” в Русе, проект на клуба съфинансиран с Дистриктен грант.

От своя страна, президентът на РК „Данубиус” – Гюргево Александру Станка се похвали, че клуба организира кампания за популяризиране на денталното здраве в учебните заведения, тъй като според статистиката едва 1/3 от подрастващите между 10 и 14 години използват четка и паста за зъби.

Приятелите от РК „Данубиус” – Гюргево бяха придружени от представител на РК „Чишмиджиу” – Букурещ. Това направи възможно да се запознаят и да обменят идеи по между си  избраните за Дистрикт гуверньори през 2025-2026 г.  на Дистрикт 2482 – България Пламен Цветков и Дистрикт  2241 – Румъния и Молдова Андрей Ботез. Срещата беше изненадваща, както за двамата бъдещи ДГ, така и за приятелите от двата побратимени клуба.

Пламен Цветков и Андрей Ботез изразиха готовност да работят заедно за постигане на целите на Ротари интернешънъл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *